Jämförelse av alpinprodukter: Skidsport hjälper dig att välja rätt utrustning

 

 

 

 

 

Salomon Stance W 84 vs Völkl Yumi 80 

Båda skidorna är designade för kvinnliga skidåkare och passar både medelstora och avancerade åkare. 

Salomon Stance W 84

har en midja på 84 mm, vilket gör den till en bra allrounder som fungerar bra i backar och puder. Den har även en lättare konstruktion som gör böjningen lättare.

Völkl Yumi 80

har en smalare  80 mm midja och är mer lämpad för pistade backar. Den har en något styvare konstruktion för bättre stabilitet i högre hastigheter och i tyngre snö.  

Sammanfattningsvis, om du letar efter en mer mångsidig skida som presterar bra  i backen såväl som puder, kan Salomon Stance W 84 vara ett bra val. Men om du  främst åker i backar och vill ha  bättre stabilitet i högre hastigheter kan Völkl Yumi 80 vara ett bättre val.

 

 

 

Står du i valet och kvalet om vilken alpinutrustning du ska välja? Då har du kommit till rätt ställe. I denna artikel kommer vi att jämföra skidor, bindningar, stavar, pjäxor och skallager från olika tillverkare för att hjälpa dig att hitta den optimala utrustningen för just dina behov. Vi kommer att titta på egenskaper som prestanda, hållbarhet, pris och design för att ge dig en heltäckande översikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elan Ripstick 96 vs Elan Ripstick 96 Black Edition

Båda skidorna är designade för friåkning och är lämpliga för avancerade skidåkare. 

Elan Ripstick 96

är en lättare konstruktion och mångsidig skida som presterar bra i en mängd olika förhållanden, både i backen och i pudersnön. Den har även carbon förstärkning för att ge bättre stabilitet vid högre hastigheter. 

Elan Ripstick 96 Black Edition

har samma  96 mm bredd, men med ett mörkare färgschema och något bättre prestanda. Den är också något styvare än Ripstick 96, och erbjuder bättre respons och stabilitet vid högre hastigheter.  

Sammanfattningsvis, om du letar efter en lättare, mer mångsidig skida som presterar bra i en mängd olika förhållanden, inklusive puder, kan Elan Ripstick 96 vara det bästa valet. Men om du  letar efter en skida med bättre prestanda och bättre stabilitet i högre hastigheter kan Elan Ripstick 96 Black Edition vara ett bättre val.

 

 

 

 

Atomic N Shift 13 MNC vs Marker Duke PT 16

Båda hybridbindningarna är designade för både alpin- och topptursskidåkning och är lämpliga för avancerade åkare.

Atomic N Shift 13 MNC

är en hybridbindning som kombinerar topptur och alpina funktioner. Den har en justerbar tå höjd och en roterande häl som kan växlas mellan topptur och alpint läge med ett knapptryck. Sidan har också en Multinorm Certified (MNC) design, vilket gör  den lämplig för de flesta alpinpjäxor. 

Marker Duke PT 16

är också en hybridbindning som kombinerar touring och alpina funktioner. Den har en justerbar tå höjd och en roterande häl som kan växlas mellan toppturs och alpint läge med en  knapptryckning. Bredden på bindningen gör den kompatibel med de flesta stövlar. 

Sammanfattningsvis är båda bindningarna bra val för både längdskidåkning och topptursskidåkning. Atomic N Shift 13 MNC och Marker Duke PT 16 delar liknande funktioner som justerbar tå höjd och en svängbar häl för att växla mellan vandring och alpint läge. Skillnaderna är små, men ytterst avgörande för många skidåkare. Atomic N Shift 13 MNC har en MNC-konstruktion som gör  den kompatibel med en mängd olika stövlar.

 

Black Diamond Traverse Ski Poles vs Salomon MTN Carbon S3

Båda stavarna är designade för urban och topptursskidåkning och är lämpliga för avancerade skidåkare. 

Black Diamond Traverse

skidstavar har en aluminiumkonstruktion som gör dem starka och hållbara. De har även en justerbar rem och utbytbara skor för att anpassa sig till olika terräng. Dessutom har staven ett ergonomiskt utformat handtag med ett mjukt grepp som säkerställer god komfort. 

Salomon MTN Carbon S3

har en kolfiberkonstruktion som gör dem lätta och hållbara. De har även en justerbar rem och utbytbara skor för att anpassa sig till olika terräng. Stickan har även ett ergonomiskt utformat handtag med mjukt grepp för god komfort.

Sammanfattningsvis är båda stavarna bra val för både backcountry och topptursskidåkning. Black Diamond Traverse-stavarna har en kraftig aluminiumkonstruktion, medan Salomon MTN Carbon S3 har en lättare kolfiberkonstruktion.

 

*I den här video går en av våra specialister igenom några nyttiga stavtips att ha i åtanke.

 

Black Diamond Traverse Ski Poles
Black...
734 kr
(1 049 kr)

 

Salomon S/PRO 130 GW vs Lange XT3 Free 130 LV GW

Salomon S/PRO 130 GW och Lange XT3 Free 130 LV GW är båda högkvalitativa pjäxor lämpliga för avancerade skidåkare som letar efter styva och tåliga pjäxor. 

Salomon S/PRO 130 GW 

har en flex på 130, vilket gör den ganska styv och lyhörd. Denna högpresterande pjäxa är bäst lämpad för avancerade skidåkare som vill ha en styv pjäxa som ger bra kraft och stöd, speciellt för höga hastigheter och aggressiv skidåkning. Pjäxan har "Custom Shell HD-teknik", som gör att pjäxan anpassar sig till användarens fot, vilket ökar komforten och prestanda. Så, i början kan man uppleva en hårdare tryck och lite spänning över foten och detta är för att pjäxan ännu inte hunnit anpassa sig till just din fot. Dessutom har den en GripWalk-bas som tillåter användning av flera olika typer av bindningar. 

Lange XT3 Free 130 LV GW

har också en flex på 130, vilket gör den lika styv och lyhörd som Salomon S/PRO 130 GW. Denna högkvalitativa pjäxa har dock mindre volym än många andra stövlar, vilket är bättre för smala fötter. Lange XT3 Free 130 LV GW har dual-core teknologi som ger både kraft och känslighet. Stöveln har även en GripWalk-sula som ger komfort och gör  den kompatibel med många olika typer av bindningar. Denna pjäxa är bäst för avancerade skidåkare som vill ha en styv pjäxa som erbjuder bra kraftöverföring och stöd, speciellt vid höga hastigheter och aggressiv skidåkning, men med en smalare passform för en mer exakt och anpassningsbar passform. 

Sammanfattningsvis är både Salomon S/PRO 130 GW och Lange XT3 Free 130 LV GW högkvalitativa pjäxor  lämpliga för avancerade skidåkare som letar efter styva och slitstarka pjäxor. Salomon S/PRO 130 GW har en standardvolym och är mer lämplig för normalt sittande, medan Lange XT 3 Free 130 LV GW har en lägre volym och är mer lämplig för personer med smala fötter. Att välja mellan de två stövlarna beror på dina personliga preferenser och behov, såsom passform, stöd och lyhördhet.

När det gäller alpinpjäxor rekommenderar vi alltid bootfitting för att få den optimala passformen. Vid köp av ett par alpinpjäxor hos Skidsport-Online eller i butiken- ingår gratis bootfitting i 1 år, därefter halverat pris på pjäxservice.

Läs mer om bootfitting

 

 

 

 

Helly Hansen Ridge Infinity Shell Jacket vs Mammut Meron In Hooded Jacket

 

Både Helly Hansen Ridge Infinity Shell Jacket och Mammut Meron In Hooded Jacket är utmärkta val för kalla och blåsiga väderförhållanden. Båda jackorna är av hög kvalitet och  designade för att klara  tuffa utomhusaktiviteter.  

Helly Hansen Ridge Infinity Shell-jackan

är gjord av Gore-Tex Pro-material, vilket gör jackan extremt slitstark och vattentät. Den är också lätt och andas, så den är bekväm att bära under långa perioder. Jackan har även justerbara funktioner som huva, midja och ärmslut, så att du kan anpassa  efter dina behov.  

Mammut Meron In Hooded Jacket

är också gjord av högkvalitativt Gore-Tex Pro-material och har liknande egenskaper som Helly Hansen Ridge Infinity Shell-jackan. En av de största skillnaderna är dock att Mammut Meron In Hooded Jacket har en 3-lagers konstruktion som ger extra värmeisolering, vilket gör den idealisk för extrema väderförhållanden. Jackan har även en justerbar huva och ventilation under armarna för att förbättra andningsförmågan. 

 Sammanfattningsvis är både Helly Hansen Ridge Infinity Shell Jacket och Mammut Meron In Hooded Jacket bra alternativ för tuffa väderförhållanden. Helly Hansen Ridge Infinity Shell Jacket är lättare och andas mer, medan Mammut Meron In Hooded Jacket erbjuder extra isolering och värme under extrema förhållanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

DAM SKALJACKOR

 

Läs mer om Peak Performance W Down Ski Jacket

Läs mer om Scott W Explorair 3L Jacket

 

 

Herr skaljackor

Läs mer om Helly Hansen Ridge Infinity Shell

 

 

Läs mer om Mammut Meron In Hooded Jacket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peak Performance W Down Ski Jacket vs Scott W’s Explorair 3L Jacket

Både Peak Performance W Down Ski Jacket och Scott W Explorair 3L jackor är två högkvalitativa skaljackor designade för att ge utmärkt skydd och komfort i tuffa väderförhållanden. 

Peak Performance W Down Ski Jacket

har en dunfyllning som ger extra värmeisolering och komfort under kalla förhållanden. Jackan är även vatten- och vindtät, vilket gör den idealisk för skidåkning och andra vintersporter. Den har även justerbara funktioner som huva, midja och ärmslut för att säkerställa en optimal passform. 

Scott W Explorair 3L Jacket

är också vatten- och vindtät och är gjord av en 3-lagers Gore-Tex-konstruktion för extra värmeisolering och skydd. Jackan har även justerbara funktioner som huva, midja och muddar för att anpassa den efter dina behov. Scott W Explorair 3L-jackan är också lätt och bekväm för längre användning. 

 Sammanfattningsvis är både Peak Performance W Down Ski Jacket och Scott W Explorair 3L Jacket utmärkta val för utomhusaktiviteter i tuffa väderförhållanden. Peak Performance W Down Ski Jacket erbjuder extra värmeisolering med sin dunfyllning, medan Scott W Explorair 3L Jacket har en 3-lagers konstruktion för extra skydd och värme. Valet beror på dina personliga preferenser och vad du behöver för din aktivitet.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
500 kr kvar till fri frakt
Till kassan
Fria byten!
Snabb leverans
Fri frakt över 500 kr* (*Gäller ej varor över 1,5 meter)