Välj rätt SUP

Att köpa en SUP-bräda kan vara överväldigande eftersom det finns så många olika alternativ på marknaden. För att hjälpa dig att välja rätt SUP-bräda har vi sammanställt en köpguide som innehåller allt du behöver veta om SUP-brädor, inklusive åror, viktiga tillbehör och storleken och bredden på brädan. Med denna guide kommer du att vara redo att ta steget och köpa den perfekta SUP-brädan för dina behov.

Vad är SUP?

SUP står för Stand-Up Paddleboard och är en populär vattensport som går ut på att stå på en stor surfbräda och paddla med paddlar. Det är en träningsform som samtidigt ger en möjlighet att koppla av och uppleva naturen. SUP kan utövas i stilla vatten som sjöar och lugna vikar, samt i floder och vågor. Det är en sport som passar de flesta och kan variera från person till person med förmåga och erfarenhet.

Hur köper man rätt storlek och bredd på en SUP?

För att köpa rätt storlek och bredd på en SUP är det viktigt att överväga flera faktorer. De första faktorerna att tänka på är din egen vikt och erfarenhet. Större individer kräver i allmänhet större brädor än mindre individer för adekvat stabilitet och flytförmåga. Om du är ny på paddling kan det också vara bra att välja en bredare bräda då det ger mer stabilitet och gör det lättare att stå på den. 

En annan faktor att tänka på är vilken typ av paddling du tänker göra. Om du ska paddla i lugna vatten som en sjö eller en lugn vik kan du välja en bredare bräda då det ger en mer stabil och bekväm upplevelse. Men om du vill paddla vågor eller floder kan en smalare bräda vara bättre då den ger mer manövrerbarhet och respons.

Slutligen är det viktigt att överväga skivans tjocklek och volym. Tjockare brädor ger större flytkraft och stabilitet, medan tunnare brädor är mer lyhörda och snabbare. Brädans volym bör vara tillräcklig för din vikt och paddlingsstil.

Vilken SUP ska köpa utifrån min vikt och brädans längd i fot?

För att välja rätt SUP baserat på din vikt och brädans längd i fot är det viktigt att ta hänsyn till både din vikt och din erfarenhet. En generell tumregel är att längre brädor ger bättre hastighet och riktning, medan kortare brädor ger bättre manövrerbarhet. Bredare brädor ger större stabilitet, medan smalare brädor ger bättre manövrerbarhet. Om du inte är säker på vilken bräda som är bäst för dig är det bäst att söka råd från vår specialistbutik i Bromma.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
500 kr kvar till fri frakt
Till kassan
Fria byten!
Snabb leverans
Fri frakt över 500 kr* (*Gäller ej varor över 1,5 meter)